VI FINNS INTE LÄNGRE. SIDAN KOMMER FÖRSVINNA SNART. :)

Efter tre fantastiska kaféår med Juicekliniken på Kärleksgatan 1 så är det dags för nya äventyr. I januari 2018 lämnade vi vår lokal för nya äventyr.

Välkommen till Juicekliniken!

Så här tänker vi!

Juicekliniken är en hyllning till det enkla men aldrig förutsägbara! Inga hel- eller halvfabrikat och alltid en spännande meny med många juicer och smoothies att välja mellan. Från vår säsongsanpassade meny kan du med gott samvete välja en fräsch juice, mättande macka, smarrig vegetarisk soppa, tjock fruktshake eller andra väl valda godsaker.

Vi tar ställning för ekologi och hållbar konsumtion genom att använda så mycket ekologiska råvaror som är möjligt, men även genom att ta beslut om tex. vilka ekologiska val som faktiskt är hållbara både ekonomiskt och för miljön. Vi källsorterar även allt som är praktiskt möjligt.

Vår juice och våra smoothies innehåller bara fruit, the whole fruit and nothing but the fruit, och det vi kallar ”lyxsmoothie” ger en tillfredsställande & mättande milkshakekänsla utan något socker eller annat skräp. Mackorna gör vi på ett ekologiskt danskt rågbröd med surdeg  och våra toasts gör vi på ett ljust fullkornsbröd med surdeg, bakat av samma ekologiska bageri. Förutom rawfoodgodis, småkakor etc. så har vi även glutenfria alternativ som bakas på det Glutenfria Bageriet i Limhamn.

Att göra en juice, kaffe eller macka med kärlek kan ta lite tid och även om vi jobbar så snabbt och glatt vi kan så får man ibland vänta en stund. Passa då på att andas och kanske byta några ord med någon du aldrig träffat förr och låt Juiceklinikens atmosfär kurera dig från vardagens stress och tråkiga ”jag sköter mig själv”-mentalitet. Den gillar vi inte här. Här gillar vi varandra! På Juicekliniken är det inte bara lite roligare än i övriga Malmö utan tiden går också lite långsammare, så letar du efter anonym snabbmat har du dessvärre hamnat lite fel.

Eftersom vi gör våra juicer och smoothies på beställning, så står vi oftast med händerna i frukt och grönt och vi har därför valt att inte kunna nås på telefon. Däremot finns vi tillgängliga på Facebook, mail och Instagram!

Välkomna!! ♥

_20170306_162534

Ännu mer om oss & filosofin bakom Juicekliniken…

Eftersom vi på Juicekliniken gillar er och planeten så utgår vi, både för miljön och av hälsoskäl, från ett vegetariskt synsätt, men vi har även vissa animaliska produkter i vår produktion. Vi väljer även våra råvaror utifrån ett hållbarhetstänk där exempelvis ekologi är en viktig stöttepelare, men även god djurhållning rent generellt.

Självklart är vår målsättning att alltid köpa ekologiskt frukt och grönt. Dessvärre är det inte alltid möjligt när man vill erbjuda exotiska alternativ. Även här försöker vi därför tänka på vad som är hållbart, både med tanke på kostnader och miljö. Ett exempel är ekologiska äpplen. Under sensommar, höst, vinter och vår kommer de från Europa. Övriga månader blir de plötsligt dubbelt så dyra för att man måste skeppa dem över Atlanten från Sydamerika. På sommaren får vi nöja oss med de ickeekologiska från Europa men på hösten byter vi till svenska äpplen, för att sen gå över till de ekologiska igen!

Även om nästan alla våra råvaror är certifierat ekologiska, så är ibland inte alla färdiga produkter det trots ekologiska råvaror. Av kostnadsskäl kan nämligen vissa tillverkare valt eller inte haft råd att certifiera sin produkt. Andra produkter på menyn får inte kallas ekologiska då råvaran är vildplockad. Det är dock alltid obesprutat eller på annat sätt manipulerat med, men man kan inte kan garantera vad regn o annan fört med sig.

Oatly-iKaffe

Vi gillar alltså inte bara varandra utan även djur och natur.

Därför tar vi, till skillnad från de flesta andra caféer, inte extra betalt om du väljer att byta ut den ekologiska mjölken i kaffet mot Oatly som inte bara är ett vegetariskt alternativ utan även naturligt laktosfritt med väldigt låg glutenhalt.

Vi gillar alltså redan dig. Hoppas du kommer gilla oss!